Lampenbollen van assimilatiebelichting en/of LED modules reinigen

Reinigingsonderhoudsbeurt voor lampbollen

Het reinigingen van de lampenbollen mag niet worden vergeten. Vervuilde lampenbollen zorgen logischerwijs voor minder licht. Lampenbollen vervuilen door de tijd heen met name met stof en vervuiling zoals verneveling van gewasbestrijding, grondbewerking enzovoort. Eenmaal een vervuilde (vette) lampenbol trekt weer meer vervuiling aan. Daarnaast zal de temperatuur in een lampenbol verhogen nadat deze vervuild is waardoor er een negatief effect ontstaat op de levensduur van de lampenbol.

Kortom, een reinigingsonderhoudsbeurt voor de lampen is minstens net zo belangrijk als het reinigen van de reflectoren.

LightShine Cleaning wipes

Uitermate geschikte reinigingsdoekjes voor bollen en LED modules. Deze alles-in-één LED schoonmaak wipe maakt vuil los en trekt het vuil in de wipe. De wipes zijn gebruiksklare reinigingsdoekjes voor eenmalig gebruik en geschikt voor oppervlakten die vervuilt zijn. Geef de bol of LED module een goede veeg met de doek en gooi daarna de doek weg.

  • 500 wipes per rol
  • 2 roll per box
  • Wipe afmeting: 20 x 18 cm
Bestelling plaatsen

Handmatige reiniging van lampbollen

De reiniging van lampenbollen gebeurt handmatig. Bij het demonteren / monteren van de armaturen/reflectoren nemen wij de reiniging van de lampenbollen direct mee. Het reinigen van de lampbollen gebeurt door middel van een speciaal door ons ontwikkeld reinigingsmiddel genaamd BOLcleaner. De BOLcleaner wordt handmatig op gebracht. Er zijn verschillende producten van BOLcleaner bij ons verkrijgbaar met verschillende handelingsmethodes. Het reinigen van de lampbollen kunt u door ons laten uitvoeren tijdens het reinigen van de reflectoren maar u kunt het ook in eigen beheer houden. Wij bieden onze bijbehorende producten aan zodat u zelf aan de slag kunt.

Voor meer informatie kunt u naar de pagina met de bijbehorende producten

LED Modules

LED belichting maakt steeds meer zijn intreden in de tuinbouw. LED belichting kan namelijk een hogere efficiency in lichtopbrengst en langere levensduur opleveren. Er zijn ook grotere mogelijkheden tot het samenstellen van gewas specifieke lichtrecepten. Maar ook voor LED belichting geldt dat onderhoud aan de LED Modules noodzakelijk is.

In samenwerking met Philips hebben wij onze LED schoonmaak wipes ontwikkeld die specifiek bedoeld is voor het reinigen van LED Modules. De LED Modules zijn over het algemeen makkelijk te reinigen maar dient wel handmatig te gebeuren door de LED Modules af te nemen. Met de specifiek ontwikkelde LED schoonmaak wipes is de uitvoering van het onderhoud van uw LED Modules in eigen beheer uit te voeren. U kunt bij ons terecht voor advies op maat voor het onderhouden van uw LED Modules.

LightShine Cleaning reinigt groeilicht reflectoren bij Hull City FC

LightShine Cleaning, als groeilicht reflector reiniging specialist, heeft een energie rendementsverbetering gemaakt bij de Engelse voetbalclub Hull City FC.

Jeff van der Bogert van Lightshine Cleaning: “Bij de groeilicht armaturen van Hull City FC hebben we een vervuiling van de lampen en reflectoren gemeten van 5,6%. Na het reinigen van deze reflectoren met onze speciaal ontwikkelde reinigingsmachine en lampcleaner kunnen we het rendement met 4,6% verbeteren. Dit betekend dat we een energie besparing kunnen realiseren van meer dan €15 per reflector. Dit loopt al snel op tot €6.000 voor de hele groeilichtinstallatie.” Regelmatig onderhoud aan de reflectoren en lampen zorgt er tevens voor dat er een besparing is op de herinvestering van nieuwe reflectoren. Jaarlijks gaat LightShine Cleaning langs Britse voetbalstadions om de groeilichtinstallaties van een rendementsverbetering te voorzien.

Lichtbollen schoonmaken bij Hull City FC